Hogyan használjuk helyesen a fitneszparkot?

  17 May 2018

  • Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata elsők között kezdte meg a kültéri fitneszparkok kialakítását Budapesten.

A kezdeményezés hiánypótló volt, hiszen a létesítmények a szabadban adnak lehetőséget koordinált és rendszeres testmozgásra. A XXI.század fogalmai szerint bátran nevezhetjük őket felnőtt játszótereknek is, a parkokban felállított eszközök használata egyszerű és biztonságos, minden korosztály megtalálhatja a számára legelőnyösebb mozgásformát.

A parkok egy része street workout park, ahol a statikus eszközök dominálnak, úgymint a pad, korlát, rúd, függőleges és vízszintes létra, fekvőtámaszállvány, gerenda, gyűrű vagy éppen a kötél. Másik részükben, ahogy egy konditeremben, dinamikus gépek is megtalálhatóak mozgó alkatrészekkel – légbenjáró, elliptikus sétáló, derékmozgató, mellizom-erősítő – csak jóval egyszerűbb és strapabíróbb kivitelben.

Óbuda-Békásmegyer fitneszparkjaiban az eszközök használatáról sok helyen eligazító tábla ad útmutatást, de a legjobb mégis, ha hozzáértő személytől származnak az instrukciók. Az edzők a helyes és a preventív használat megtanítása közben alapvető gimnasztikai gyakorlatokkal segítik a résztvevők testének és mozgásának fejlesztését.

A street workout foglalkozások csoportosak, de mindenkinek személyre szabottan mutatják meg az egyes feladatokat, hiszen mindenki eltérő adottságokkal és erőállapottal rendelkezik. Az érdeklődők minden információt megtalálhatnak az Óbuda Sport honlapján vagy ha kilátogatnak:

• minden szerdán 18.00 órától a 1031 Budapest, Kanóc utcai vagy

• minden csütörtökön 18.00 órától a 1039 Budapest, Pünkösdfürdő u. és Boglár u. kereszteződésénél lévő szabadtéri sportparkba.

Fotó: obuda.hu

fitneszpark-foto-obuda_opt