Fogadjon örökbe madáretetőt!

  14 Jan 2013


A Budavári Önkormányzat a téli időszakra madáretetőket szerel fel a kerületi zöldterületeken, parkokban és a kerületi óvodák, iskolák közösségei részére „madáretető-örökbefogadási akciót” hirdet. Az örökbefogadott madáretetőt a gyermekeknek kell feltölteniük élelemmel.
A kistestű madarak téli etetése nagyon fontos, ugyanis ezeknek az állatoknak a tartalékaik csak arra elegendőek, hogy át tudják vészelni a fagyos éjszakát. Ha másnap reggeltől nem tudnak kielégítően táplálkozni a nappali periódusban, könnyen elpusztulhatnak a következő hideg éjszakán. A madarak téli etetését segítve a Budavári Önkormányzat madáretetőket helyez ki a kerületi zöldterületeken, parkokban, amelyet a kerületi iskolák, óvodák „örökbe fogadhatnak”. A kiválasztott etetőt a gyermekeknek kell feltölteniük élelemmel.
Természetesen a kihelyezett madáretetőket a kerület lakói is megtölthetik különböző magvakkal, zabpehellyel, dióval. Kérjük, kenyeret, kenyérmorzsát és sózott szalonnát ne tegyenek az etetőkbe. Ezektől ugyanis a madarak bélhurutot kaphatnak és elpusztulnak.
Az etetőket az Önkormányzat is rendszeresen tölti majd.
Az örökbefogadási akcióról további részletek és jelentkezés:
Turóczi András – Beruházási és Városüzemeltetési Iroda; tel: 458-3073.